Доступність посилання

ТОП новини

Мінськ стурбований діями Москви – Лукашенко


Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Москву у торговельній суперечці, через яку погіршуються відносини між двома країнами.

«Поведінка нашого східного брата не може залишити нас байдужою, але ми не збираємося робити якісь висновки до того, як я поговорю із російським президентом», – сказав Лукашенко, виступаючи в Раді Безпеки Білорусі 16 грудня.

Відносини між Росією і Білоруссю погіршилися з кінця листопада. Тоді Росія заборонила імпорт м’яса і молока з Білорусі, стверджуючи, що там знайшли сліди шкідливих речовин. Мінськ також відмовився наслідувати приклад Москви і не запровадив заборону на ввезення продуктів харчування з країн Європейського союзу.

Лукашенко розкритикував також дії Заходу. «Мінськ стурбований активізацією розслідувальної діяльності Заходу, а також спробами збільшити кількість військ НАТО в Польщі і країнах Балтії для досягнення своїх геополітичних цілей», – сказав президент Білорусі.

Росія і Білорусь є партнерами у Митному союзі, але їхні відносини часто погіршуються через розбіжності в економічних питаннях і торгівлі.

XS
SM
MD
LG