Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Туск обговорили можливість збільшення макрофінансової допомоги ЄС для України


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко та голова Європейської Ради Дональд Туск у телефонній розмові обговорили результати засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке відбулося 15 грудня, а також обмінялися думками про ситуацію в Україні напередодні засідання Європейської Ради, запланованого на 18-19 грудня у Брюсселі. Про це повідомляє прес-служба президента.

Крім того, співрозмовники особливу увагу приділили питанню можливого збільшення макрофінансової допомоги для України.

«ЄС розглядає питання про виділення третього пакета макрофінансової допомоги, і президент України закликав ЄС обговорити можливість її збільшення», – йдеться в повідомленні.

Президент Європейської Ради запевнив Україну в підтримці ЄС та готовності сприяти у подоланні економічних викликів.

Наразі прес-служба Європейської Ради не надає подробиць розмови.

У Європейському союзі розглядають можливість надати Україні нову програму макрофінансової допомоги.

Зокрема під час візиту прем’єр-міністра України до Брюселя 15 грудня єврокомісар із питань Європейської політики сусідства Йоганнес Ган запевнив, що Європейська комісія буде далі надавати Україні «безпрецедентний рівень фінансової підтримки».

Наразі Євросоюз уже пообіцяв надати Україні позики на суму в 1 мільярд 610 мільйонів євро. Частину коштів ЄС уже переказав Україні.

Загалом у ЄС іще в березні узгодили програму допомоги Україні на суму в 11 мільярдів євро протягом кількох наступних років у вигляді позик чи ґрантів, зокрема, від Європейського банку реконструкції і розвитку, з бюджету Європейського союзу та з інших джерел.

XS
SM
MD
LG