Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти 7 разів обстріляли територію Луганської області – Москаль


Донбас, архівне фото
Донбас, архівне фото

За минулу добу проросійські сепаратисти сім разів обстріляли з артилерії й автоматів територію Луганської області, яку контролює Україна. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

За даними облдержадміністрації, бойовики обстріляли населені пункти Кримське, Чорнухине та Станиця Луганська.

«Після 17-ї години Кримське обстріляли з мінометів. Руйнувань житла та інфраструктури немає, ніхто з мирних мешканців не постраждав. Протягом дня селище Чорнухине періодично обстрілювали з автоматичної зброї, а на околицях Трьохізбенки лунали залпи з артилерії. У Станиці Луганській вночі чулися вибухи снарядів від важкої артилерії, періодично спалахували короткочасні перестрілки з автоматичної зброї», – йдеться у повідомленні.

Голова Луганської облдержадміністрації зазначив, що з початку анонсованого перемир’я на Луганщині ще жодного дня не було реальної тиші.

Раніше, 16 грудня, з території, яку контролюють проросійські сепаратисти, 17 разів обстріляли контрольовану Україною територію, в результаті обстрілів троє мирних жителів були поранені.

З 9 грудня в зоні АТО оголосили «режим тиші». Проросійські сепаратисти та українські військові заявляють про порушення цього режиму. Водночас у штабі АТО повідомляють про зменшення кількості та інтенсивності обстрілів бойовиків.

За останніми даними ООН, від середини квітня на сході України загинули щонайменше 4707 людей.

XS
SM
MD
LG