Доступність посилання

ТОП новини

Уряд дозволив будь-якій компанії імпортувати електроенергію – Яценюк


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк

Кабінет міністрів України ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту». Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він нагадав про рішення уряду, яке давало право державній компанії «Укрінтеренерго» тимчасово закуповувати по імпорту електричну енергію з будь-яких сусідніх і суміжних країн.

«Укрінтеренерго» так і не уклало угоди на придбання по імпорту електричної енергії», – заявив Яценюк, слова якого цитує прес-служба Кабміну.

У зв’язку із цим, повідомив він, уряд ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту».

«Хто здатний привезти електроенергію за ціною, яка не вища, ніж ціна української електричної енергії, – будь ласка. Енергетична система України забезпечить транспортування і постачання цієї електричної енергії», – зазначив прем’єр.

Раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомило, що Кабінет міністрів погодився з його пропозицією щодо тимчасового імпорту електроенергії з «суміжних країн» із метою уникнути «віялових» відімкнень електроенергії.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак природного газу і вугілля через захоплення сепаратистами частини Донбасу призвів і до дефіциту електроенергії в Україні.

XS
SM
MD
LG