Доступність посилання

ТОП новини

Росія: вирок братам Навальним мають оголосити 15 січня


Олексій (п) і Олег Навальні у залі суду, Москва, 19 грудня 2014 року
Олексій (п) і Олег Навальні у залі суду, Москва, 19 грудня 2014 року

Вирок російському опозиційному активісту Олексію Навальному і його братові Олегу у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше» Замоскворецький суд Москви має винести 15 січня.

Про це повідомили на сьогоднішньому засіданні суду, де сторона обвинувачення попросила засудити Олексія Навального до 10-річного терміну позбавлення волі, а його брата Олега – до 8 років ув’язнення.

Прокурор заявила, що вважає провину підсудних повністю доведеною. Захист наполягає на виправдальному вироку.

Виступаючи в суді з останнім словом, Олексій Навальний – екс-кандидат у мери Москви, засновник «Фонду боротьби з корупцією» – зазначив, що за останні півтора року це його «шосте або десяте останнє слово».

«Ви всі – судді, прокурори, потерпілі – в розмовах зі мною дивитеся в стіл», – сказав Навальний, зазначивши, що «брехня стала суттю держави», і що він ніколи не погодиться з вибудуваної в країні системою.

«Вона вибудувана так, щоб грабувати всіх, хто в залі», – наводить слова Навального «Нова газета».

Навального і його брата звинувачують у розкраданні майже 27 мільйонів рублів (450 тисяч доларів) у компанії «Ів Роше».

Прихильники і адвокати братів Навальних вважають їх переслідування політично мотивованим. Олексій Навальний перебуває під домашнім арештом, його брат під підпискою про невиїзд.

Сьогодні Замоскворецький суд продовжив термін домашнього арешту Навального до 15 лютого, пом’якшивши його умови. Олексію Навальному дозволили відправляти кореспонденцію в органи влади і міжнародні суди.

XS
SM
MD
LG