Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: Захід робить, що може, але політика умиротворення з Путіним не працює


Так звана політика умиротворення, коли задля уникнення агресії якоїсь країни роблять поступки на її користь, не спрацьовує у випадку президента Росії Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю німецькому журналу Der Spiegel заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«На початку (кризи) багато хто думав, якщо Путін анексував Крим, то це чудовисько заспокоїться. Але він робив свою справу далі, підтримуючи так званих сепаратистів на Сході України. А коли ми розпочали антитерористичну операцію, Путін відправив регулярні війська», − зазначив Яценюк.

При цьому він заявив, що Україна «потребує більше фінансової та військової допомоги», а «поставки зброї мають для Києва центральне значення».

На зауваження про заяву НАТО, що військового розв'язання конфлікт на Донбасі бути не може, Яценюк відповів, що «йдеться не про новий наступ проти російських солдатів, а про те, аби уникнути подальшої агресії Росії».

На думку прем'єра, у даній ситуації «Захід робить, що може», зважаючи на «обмежене поле для маневрів щодо Путіна».

Зокрема Яценюк відзначив те, що США та Євросоюз продемонстрували велику міру згуртованості в політиці щодо Кремля, зокрема, запровадження санкцій.

XS
SM
MD
LG