Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувся зимовий забіг в новорічних костюмах


Спортивною розминкою і спільною колядкою біля новорічної ялинки на Вічевому майдані в центрі Івано-Франківська розпочалося сьогодні зимове бігове свято «Коляда Run». Проходило воно під гаслом «Не будь бурулькою! Біжи теплим містом!».

Понад 150 івано-франківців взяли участь у кросі. Вони бігли 5 кілометрів центральними вулицями міста в новорічних костюмах, під новорічно-різдвяну музику, хлопавки.

Вперше в Івано-Франківську проводилося таке спортивне свято за європейськими традиціями. Його організатор Сергій Караванець назвав це «святковою популяризацією бігу».

«З настанням осені бігунів на вулицях завжди меншає. Ми ж хочемо перевести біг з професійного захоплення в аматорське мистецтво, щоб якомога більше людей займалися спортом, і в будь-яку пору року», – зазначив Сергій Караванець.

Навколо такої ідеї ентузіасти об’єдналися в громадську організацію «Платформа корисних ідей», а ще планують створити об’єднання «Бігаючі гуцули». Уже провели біг у шапочках Санта-Клауса, а тепер організували крос у новорічних костюмах.

Свято «Коляда Run» завершилося на тому ж Вічевому майдані, де кожного учасника на фініші чекав гарячий борщ, узвар та глінтвейн.

XS
SM
MD
LG