Доступність посилання

ТОП новини

У бюджеті Польщі закладено понад 7 мільйонів євро для гуманітарної підтримки України – посол


Генрик Литвин
Генрик Литвин

Польща зі свого бюджету виділяє понад сім мільйонів євро для гуманітарної і соціальної підтримки України, повідомив посол Польщі в Україні Генрик Литвин.

«Якщо говорити про розміри допомоги, які були фінансовані з бюджету, то це близько два з половиною мільйони євро на гуманітарну допомогу українцям. Ще п’ять мільйонів євро виділено на різні проекти з програми допомоги з розвитку», – наголосив посол.

За словами Литвина, окрім польського уряду, допомогу українцям від часу Революції гідності надають польські громадські і волонтерські організації, а після початку АТО чимало місцевих громад Польщі підтримують українські міста-побратими. До того ж, Польща і надалі лікуватиме українських вояків, поранених під час АТО, додав посол.

Минулого тижня Польща направила два гуманітарних конвої для допомоги жителям Донбасу. Це вже не перший гуманітарний вантаж із сусідньої країни. Попередня допомога надійшла у жовтні. Тоді в РНБО повідомили, що польські волонтери і приватні компанії зібрали для українських військових і переселенців з зони АТО предмети особистої гігієни, побутову хімію, теплий одяг і медикаменти.

XS
SM
MD
LG