Доступність посилання

ТОП новини

Рекордна кількість багатих росіян оселяється у Великобританії – МВС


Багаті росіяни у рекордній кількості подають останнім часом клопотання про дозвіл на в’їзд і проживання у Великобританії на тлі дедалі серйознішого загострення фінансової кризи у їхній країні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Згідно зі статистикою британського Міністерства внутрішніх справ, кількість російських громадян, яким були надані так звані інвесторські візи, збільшилась на 69%. За цією програмою, іноземці з-поза меж Європейського союзу можуть отримати дозвіл на постійне проживання, а згодом і право податися на отримання британського паспорта, у разі, якщо вони інвестують від 1 мільйона до 10 мільйонів фунтів стерлінгів у британську економіку.

За даними Хоум Оффісу, як називають у Британії Міністерство внутрішніх справ, за 9 місяців поточного року росіянам видали 162 інвесторські візи до Сполученого Королівства, порівняно із 96 візами, виданими за такий самий період минулого року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, падіння цін на нафту, санкції проти Росії з причини агресії в Україні і стрімке падіння російського рубля спричинили масове вивезення капіталу заможними росіянами, зокрема до Сполученого Королівства.

За таких умов інвесторські візи стали популярними поміж багатих росіян. Втім, британський уряд, вперше за останні два десятиріччя, почав здійснювати кроки, щоб ускладнити процедуру видання подібних віз, зокрема для росіян. Згідно з новими правилами, запровадженими минулого місяця, мінімальну суму інвестицій збільшили удвічі з 1 мільйона фунтів стерлінгів до 2 мільйонів. Також запровадили обмеження на спосіб і мету інвестицій.

XS
SM
MD
LG