Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ виступає за відкритий судовий процес над Пукачем


Генеральна прокуратура України виступає за відкритість судового процесу у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У Генпрокуратурі зазначають, що розгляд цієї справи у відкритому судовому засіданні ускладнюється наявністю відомостей, що містять державну таємницю. Відомство звернулось з листом до голови апеляційного суду міста Києва про створення експертної комісії у складі представників апеляційного суду та відповідних відомств для вирішення питання про можливість перегляду грифів секретності.

Крім того, Генпрокуратура направила лист міністру внутрішніх справ з пропозицією звернутися з ініціативою до вказаного суду щодо перегляду грифів секретності у кримінальній справі Пукача.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС виступає за відкритий судовий процес над справою Пукача.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав колишнього керівника Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок. 8 грудня Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу.

XS
SM
MD
LG