Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи


Попередня зустріч контактної групи у Мінську, 5 вересня 2014
Попередня зустріч контактної групи у Мінську, 5 вересня 2014

У Мінську розпочалася зустріч тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори відбуваються у закритому режимі.

На зустріч прибули делегація ОБСЄ на чолі зі спеціальним представником Гайді Тальявіні, колишній президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники угруповань «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

Як повідомляла Гайді Тальявіні, на зустрічі йтиметься про припинення вогню всіма сторонами, відведення важкої техніки, обмін полонених «всіх на всіх», доправлення гуманітарних вантажів на підконтрольні бойовикам території.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, своєю чергою, заявив, що основним питанням цієї зустрічі має стати виконання Мінських домовленостей.

Представники ж сепаратистів заявляли, що під час цієї зустрічі порушуватимуть питання про «особливий статус Донбасу».

Очікується, що друга зустріч відбудеться 26 грудня.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинула понад тисяча людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі, там загинуло понад тисяча людей.

Домовленість про проведення засідання контактної групи у Мінську 24 і 26 грудня було досягнуто під час телефонної розмови між президентом Росії Володимиром Путіним, канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом України Петром Порошенком.

У Мінську розпочалася зустріч контактної групи
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

XS
SM
MD
LG