Доступність посилання

ТОП новини

У мерії Харкова кажуть про непричетність до нічного вибуху


У центрі Харкова пролунав вибух
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Заступник міського голови Харкова Ігор Терехов заявляє, що ніхто з керівництва мерії не причетний до нічного вибуху в місті. Так він прокоментував Радіо Свобода заяви харківського активіста, який пов’язав вибух із протистоянням патріотів з харківським міським головою Геннадієм Кернесом.

«Так, вчора були певні ситуації біля Харківської міської ради. Я переконаний, що буде розслідування цих подій, переконаний в об’єктивному розслідуванні. Певен на сто відсотків, що ті кого згадують, до цього стосунку не мають, я знаю позицію керівництва міста і Кернеса, зокрема», – наголосив Терехов.

Заступник міського голови констатує, що вулиця Римарська, що в центрі Харкова стала небезпечним місцем. «Вулиця Римарська стала, якимось терористичним центром. Тут уже є цілий ланцюг подій», – каже Терехов.

Тим часом, прес-центр харківського обласного управління МВС інформує, що вибух біля меблевого магазину розслідується за статтею «Умисне ушкодження майна шляхом вибуху».

«На місці події правоохоронцями було встановлено, що вибух стався біля зачиненого магазину з продажу меблів. Вибухом вибито шибки і пошкоджено одну зі стін будівлі. Наразі усі зібрані матеріали для подальшого розслідування направлені до СБУ України в Харківській області», – йдеться в повідомленні облуправління МВС.

Вибух, внаслідок якого ніхто не постраждав, стався у ніч на 25 грудня. У меблевому магазині поблизу повилітали шибки.

Харківський активіст В’ячеслав Дуда, який назвався співробітником меблевого магазину «Ажур», пов’язує вибух з подіями біля мерії Харкова 24 грудня. За його словами, співробітники магазину підтримують армію як волонтери. Зокрема, вони купують, ремонтують автомобілі і відправляють в АТО, і з цим теж пов’язують вибух.

Упродовж листопада і грудня у Харкові трапилася низка вибухів поблизу стратегічних об’єктів: військових частин і шпиталю, неподалік залізничних колій. Міліція розслідує факти вибухів за статтею «Навмисне ушкодження майна шляхом вибуху». За статтею «теракт» розслідувався лише вибух 9 листопада в пабі «Стіна» у центрі Харкова, внаслідок якого є потерпілі.

24 грудня біля будівлі міськради Харкова сталися сутички між громадськими активістами і міліцією й охороною мерії. Демонстранти вимагали вільного доступу на сесію, щоб мати можливість стежити за ухваленням рішень депутатами. Внаслідок сутичок четверо людей опинилися в лікарні.

Активісти також затягли в сміттєвий бак депутата міськради Володимира Скоробагача, назвавши це актом «народної люстрації». Протестувальники звинуватили цього депутата у підкупі виборців під час останніх парламентських виборів.

XS
SM
MD
LG