Доступність посилання

ТОП новини

Бюро Радіо Свобода у Баку обшукує прокуратура


Співробітники прокуратури Азербайджану сьогодні вранці почали проводити обшук в бакинському бюро азербайджанської служби Радіо Свобода.

Як повідомив директор служби Кенан Алієв, щонайменше 10 представників прокуратури прийшли до офісу радіостанції разом із озброєними міліціонерами.

На даний час вони утримують близько 20 співробітників бюро в одній кімнаті і, за повідомленням, вимагають доступу до сейфу, в якому зберігаються документи бюро і справи працівників.

За повідомленням прокуратури, ордер на обшук, виданий судом, стосується розслідування, яке проводять щодо діяльності азербайджанської служби Радіо Свобода як організації, що фінансується з-за кордону.

У минулі роки азербайджанські прокурори влаштували подібні рейди в інших компаніях, що фінансуються з-за кордону, у тому числі в IREX і Національному демократичному інституті.

Обидві ці компанії зрештою були закриті.

Раніше цього місяця влада Азербайджану затримала журналістку Радіо Свобода Хадіджу Ісмаїлову, відому своїми розслідуваннями, зокрема, щодо бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільгама Алієва.

XS
SM
MD
LG