Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики у суботу 9 разів порушили «режим тиші» – прес-центр АТО


Один із бойовиків на блокпосту у Горлівці, архівне фото
Один із бойовиків на блокпосту у Горлівці, архівне фото

Від ранку у суботу проросійські бойовики 9 разів порушили «режим тиші» у зоні бойових дій. Про це йдеться у звіті прес-центру РНБО.

«Зі стрілецької зброї були обстріляні позиції українських військових в районах населених пунктів Нікішине, Чермалик, а також в аеропорту «Донецьк». Неподалік Фрунзе бойовики вели вогонь керованими протитанковими ракетами, а в районі Сокольників – із озброєння БМП. Мінометному обстрілу було піддано українські позиції в районах Миколаївки, Чернухіне, Березове. Протягом 30 хвилин бойовики вели вогонь з танка по населеному пункту Піски», – поінформували у штабі.

За даними прес-центру АТО, близько 11:00 бойовики здійснили напад на блокпост поблизу Вільхового, що на Луганщині. Після відповіді української сторони нападники відступили.

«Терористи досі не відкрили проїзд мирних громадян по трасі Октябрь-Павлополь», – зазначили у штабі.

У суботу українські військовослужбовці доставили гуманітарний конвой із шести вантажівок у Дебальцеве Донецької області. «50 тон допомоги надійшло від імені президента України та міського голови Запоріжжя», – повідомили у прес-центрі АТО.

У суботу у Луганській ОДА повідомили про те, що за минулу добу бойовики 8 разів обстріляли непідконтрольні їм території області.

Бойовики ці повідомлення поки не коментували.

«Режим тиші» у зоні АТО на Донбасі діє з 9 грудня. На цей час сторони конфлікту мали б відмовитися від обстрілів, але обидві сторони звинувачують одна одну у порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG