Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман обіцяє підписати бюджетні закони, опозиція проти


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час розгляду проекту бюджету у Верховній Раді
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час розгляду проекту бюджету у Верховній Раді

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв сьогодні найближчими днями підписати ухвалені народними депутатами вчора, а також протягом ночі закони, зокрема, закон про державний бюджет на 2015 рік, і передати їх на розгляд президентові.

Як сказав Гройсман агентству «Інтерфакс-Україна», він мав намір підписати їх уже до кінця дня. При цьому він заявив: «Зараз уже на випуску деякі закони. Тобто вони дуже швидко будуть передані на підпис президентові. Природно, президент розгляне можливість їхнього підписання, і після цього підписання вони будуть опубліковані».

Пізніше у прес-службі Гройсмана уточнили, що з технічних причин підписання законів відбудеться найближчими днями.

Тим часом партія «Опозиційний блок» закликала сьогодні голову парламенту не підписувати цих законів. Опозиція вважає, що ці закони були ухвалені з грубим порушенням Конституції і регламенту Верховної Ради, а відтак мають бути переголосовані знову, заявив голова партії Юрій Бойко.

Як стверджують у партії, якщо ці документи після підпису Гройсмана підуть на підпис президентові, «наступний рік стане незворотнім для економіки України та нищівним для людей, і відповідальність за це перед українцями цілком і повністю нестиме чинна влада».

Верховна Рада на засіданні вчора ухвалила бюджетний пакет законів, після чого відбулися консультації з урядом і в ніч на сьогодні парламентарі ухвалили закон про державний бюджет України на 2015 рік.

XS
SM
MD
LG