Доступність посилання

ТОП новини

У Росії планують збори на підтримку Навальних, влада обіцяє зупиняти протести


Навальний закликав росіян протестувати, допоки не буде знищено режим Путіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

У декількох містах Росії ввечері 30 грудня заплановані «народні збори» на підтримку опозиційного політика Олексія Навального і його брата Олега, яким сьогодні Замоскворецький суд Москви виніс обвинувальний вирок у справі про розкрадання коштів компанії «Ів Роше».

Рішення суду прихильники братів Навальних планують «обговорити» в Москві, Санкт-Петербурзі, Вологді, Воронежі, Архангельську, Саратові й Самарі. У групі в Facebook під назвою «Зустріч на Манежній 30 грудня» про свій намір вийти на вулиці Москви заявили 18 тисяч людей. Користувачі соціальних мереж повідомляють, що в Москві і Петербурзі на запланованих місцях проведення акцій на підтримку братів Навальних правоохоронні органи встановили загородження, підігнали автозаки.

Тим часом, московська влада попередила, що поліція буде зупиняти несанкціоновані акції. Про це російські агенції «Інтерфакс» повідомив керівник департаменту регіональної безпеки Москви Олексій Майоров.

Замоскворецький суд Москви вранці засудив Олексія Навального до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, його брат Олег отримав такий же термін в колонії загального режиму. Адвокати подали скаргу на арешт Олега Навального і зажадали залишити його під підпискою про невиїзд.

Олексій Навальний закликав росіян виходити на акції протесту, щоб скинути режим президента Володимира Путіна.

Прихильники Навального і правозахисники вважають кримінальне переслідування опозиціонера політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG