Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відновлюють рух транспорту після снігопаду


В Одесі ліквідують наслідки снігового колапсу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

Рух транспорту в Одесі, де вчора пройшов потужний снігопад, поступово відновлюється, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Головною проблемою залишаються покинуті посеред дороги автомобілі, через які спеціальна техніка не може прибрати сніг, а на маршрути поки що не можуть вийти більшість автобусів, трамваїв і тролейбусів.

Покращилась ситуація на трасах Одеса-Київ, Одеса-Миколаїв та Одеса-Кишинів, де вночі рух був паралізований. За повідомленням Держслужби з надзвичайних справ, за добу працівники Одеського облавтодору і рятувальники разом з військовими витягли із заметів 531 легкових автомобілів, 64 автобуса, 130 вантажівок і чотири карети швидкої допомоги. Всього врятували понад 2700 людей, з яких понад 260 дітей.

Окрім професійних рятувальників, цієї ночі людям, що опинилися у багатогодинному заторі, допомагали і звичайні одесити. Жінки розносили гарячий чай і їжу, а чоловіки розчищали лопатами дорожні шляхи і виштовхували автомобілі.

Дороги також патрулювали активісти одеського Автомайдану, Самооборони і «Ради громадської безпеки».

29 грудня Міністерство інфраструктури повідомило про обмеження для руху транспорту через сильні снігопади на півдні України, зокрема в Одеській області.

XS
SM
MD
LG