Доступність посилання

ТОП новини

При порятунку аварійного порома в Адріатиці загинули ще двоє людей


Пором Norman Atlantic до аварії, архівне фото
Пором Norman Atlantic до аварії, архівне фото

У перебігу порятунку аварійного порома Norman Atlantic, що зазнав аварії в Адріатичному морі, сьогодні загинули ще дві людини – албанські моряки. Їх убило тросом, який луснув при спробі відбуксирувати аварійне судно за штормових умов.

Також наразі відомо про не менш як десять загиблих пасажирів порома, тіла яких уже знайшли. В уточнених списках тих, чия доля невідома, – ще 38 людей, хоча і щодо цих уточнених списків пасажирів і команди є сумніви.

Прокурори з Італії, під прапором якої ходив пором, наказали відбуксирувати його від берегів Албанії до південного італійського порту Бріндізі для подальшого розслідування. Вважають, що тіла зниклих безвісти можуть перебувати у трюмі судна. Крім того, прокурори заявляють про «неспростовні свідчення», що на поромі були також нелегальні і не враховані мігранти.

Загалом на борту порома було, за згаданими уточненими офіційними даними, 475 людей, коли на ньому позавчора спалахнула пожежа. Серед пасажирів було і четверо громадян України; усі вони були врятовані. Але вже відомо, що між списком офіційно зареєстрованих пасажирів і списком реально врятованих людей є значні розбіжності.

XS
SM
MD
LG