Доступність посилання

ТОП новини

Вигадка ЗМІ Росії: у Луганську виявили штаб «Правого сектору»


Представники угруповання «ЛНР» надали низку «доказів» – агітаційні матеріали за Ющенка і вітання Костенка трирічної давності

Так звані «правоохоронці» угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичним, розповіли, що виявили штаб «Правого сектору» в Луганську, де буцімто готували теракти. А також продемонстрували цілу низку доказів.

Російські «Вести», а також сепаратистські сайти, повідомили, буцімто в центрі міста Луганськ знайшли базу бойовиків «Правого сектора», які готували теракт та продемонстрували відео докази.

«Організації, які вели диверсійно-терористичну діяльність на території молодої республіки, тут без слів, мені здається, прошу…» – зауважує чоловік у відеоролику.

​У цьому семихвилинному ролику чоловік, якого назвали співробітником «міністерства державної безпеки окремої бригади особливого призначення» із позивним «Одеса» розповів, яку літературу знайшли у цьому приміщенні, мовляв тут лідери «Правого сектора» «вбивали» щось (якусь ідеологію) у голови мешканцям Луганської області. Це книга – «Тарас Бульба-Боровець. Документи. Статті. Листи», книга Василя Шкляра «Ключ», книга Олени Теліги.

Особливий акцент зробили на книзі нідерландського письменника Гаррі Муліша, тому що на обкладинці зображений Гітлер. Однак, якщо б еленерівці поцікавились змістом цього твору, то дізнались би, що його описують як антифашистський, та такий, в якому автор сатирично викриває суть фюрера, а саме його слабку натуру в часи невдач.

Серед доказів, того що це база бойовиків «Правого сектора», показали так звані «листівки з прокламацією», які, за словами еленерівців мали б роздавати населенню. Такими іменували листівки-привітання українців від політика Юрія Костенка, в яких той вітав усіх із 20-ю річницею всенародної підтримки Акту проголошення незалежності. Тобто, якщо коротко – цим листівкам уже 3 роки.

На стіні приміщення чомусь перевернутий український прапор із написом: «Хай живе селянська революція», та червоно-чорний прапор із гербом України.

Цей же чоловік із позивним «Одеса» розповів, що учасники «Правого сектора» формували підрозділи, які нібито маскувалися під «МНС» і під газові служби. Робили вони це (!) за допомогою помаранчевих касок із наклейками, на яких написано «Не словом, а ділом!» – відомим гаслом передвиборної кампанії тодішнього кандидата на посаду президента України Віктора Ющенка, а також із наклейками «Ющенко – Так!». «Одеса» додав, що буцімто підвальне приміщення цього будинку було заміновано.

Журналісти порталу Інформатор впізнали у цьому приміщенні місцеве відділення Української республіканської партії: «Хто пам’ятає, цей правоцентристський проект Юрія Костенка, створений із «залишків» «Народного руху», виник задовго до того, як країна почула про «Правий сектор» і «Візитку Яроша».

Речник «Правого сектора» Артем Скоропадський прокоментував для Радіо Свобода заяви про знайдену «штаб-квартиру».

«Ми неодноразово говорили що теракти або будь-яка терористична діяльність може привести до загибелі мирних громадян, тому ми категорично проти терористичної діяльності, це по-перше. По друге, всі бачили це відео, і зрозуміло, що «Правого сектора» там немає. «Правий сектор» з перших днів того, що відбувається на сході України, відкрито створив добровольчий український корпус «Правого сектора». А до цього активісти «Правого сектора» їхали на схід, щоб відкрито боротися із терористами і сепаратистами. Це черговий крок інформаційної війни проти «Правого сектора», Збройних сил України і проти всієї України», – зазначив Артем Скоропадський.

29.12.2014
ЗМІ Росії паплюжать Майдан підтасованими відеокадрами

«Путін дає свою трактовку тих чи інших історичних періодів. Інколи це немає жодного стосунку до реалій» – Яхно далі
29.12.2014
Ватажок «ДНР» лякає заявою про «другий Чорнобиль»

Помилки Пушилін припустився навіть у назві постачальника ядерного палива Westinghouse далі
26.12.2014
Росіяни зняли серіал про «бандерівців» у Криму

Телеканал «НТВ» відзняв серіал, у трейлері якого використані поняття «бандерівці», «москалик» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG