Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Чехії мітингують на підтримку Навального


У столиці Чехії Празі сьогодні відбулась демонстрація на підтримку засуджених у Москві російського опозиціонера Олексія Навального і його брата Олега.

Учасники демонстрації висловили протест проти вироку, винесеного сьогодні у столиці Росії.

Як сказав Радіо Свобода один із організаторів акції протесту у Празі Павло Коршиков, Росія стоїть на порозі 1937 року, і більше боятись не можна.

«Якщо чекісти у Кремлі вже безсоромно ув’язнюють Олексія Навального, а в заручники беруть взагалі ні в чому не винного його родича, якщо вони перед тим, безсоромно везучи полоній через усю Європу, отруюють людину в Лондоні, то вони вже більше ні перед чим не зупиняться», – вважає Павло Коршиков.

Мітинг у центрі Праги зібрав понад 100 осіб – росіян і чехів, людей, як вони кажуть, не байдужих до історії, яка пишеться сьогодні в Росії.

Сьогодні вранці суд у Москві виніс Олексієві Навальному вирок у три з половиною роки умовно, і він має далі перебувати під накладеним раніше домашнім арештом; крім того, його брата Олега, який не займається політикою, засудили до трьох із половиною років позбавлення волі. Крім того, брати мають сплатити значні штрафи й відшкодування. Їхній захист заявив, що оскаржить вироки; прокуратура, зі свого боку, теж розглядає таку можливість, вважаючи вироки надто м’якими.

У нинішній справі суд визнав Олексія й Олега Навальних винними у викраденні коштів російської філії французької косметичної компанії «Ів Роше», хоча сама компанія про викрадення не заявляла. Опозиція і правозахисники вважають ці звинувачення політично мотивованими. Сам Навальний після оголошення вироку закликав прихильників «вийти сьогодні на вулиці і бути там доти, поки цей режим, який катує невинних людей, не буде усунений».

XS
SM
MD
LG