Доступність посилання

ТОП новини

Меркель звинуватила Росію у порушенні «європейського порядку»


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Втручання Росії у справи України поставило під питання основи «європейського порядку». Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у новорічному телевізійному звертанні у середу, 31 грудня.

«Це був рік, коли ми побачили у Європі щось таке, чого не бачили упродовж багатьох років. Йдеться про те, що Росія робить в Україні. Без сумнівів, ми хочемо безпеки у Європі разом з Росією – не проти Росії. Але також немає сумнівів, що Європа не може і не буде приймати владу сильнішого, яка порушує права людей», – наголосила Меркель.

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуація в Україні. Це, а також падіння цін нафти на світових ринках, стало головними причинами економічної кризи у Росії.

XS
SM
MD
LG