Доступність посилання

ТОП новини

Прес-цент АТО і бойовики заявляють про обстріли на Донбасі


Упродовж першого дня 2015-року бойовики вже кілька разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-центру антитерористичної операції на їхній сторінці у Facebook.

«Ранок першого дня 2015 року розпочався з обстрілу терористами позицій українських військових в районі населеного пункту Чернухіно. Бойовики відкрили вогонь з реактивної системи залпового вогню «Град». Пізніше бандити застосували міномети у районі Гранітного, а під Чернухіно, крім мінометів, ще й автоматичний гранатомет. Також, близько полудня, наших військових двічі обстріляла ворожа артилерія у районі Дебальцевого», – мовиться у повідомленні прес-центру АТО.

Про напружену ситуацію та бойові дії у зоні АТО повідомляють і сепаратисти.

«Близько 5 ранку у Горлівці після тривалого затишшя знову було чути канонаду в районі Старий Квартал-Комсомолець. У Нікішино близько 4 ранку українські військові зробили спробу атакувати позиції ополчення. Сили народних республік приведені у бойову готовність, до фронту стягнута техніка, командири кажуть, що ЗСУ «щось готують», українська артилерія спрямована у бік ополченців, підрозділи обох сторін приведені у бойову готовність», – йдеться у повідомленні на сайті бойовиків «Новороссия».

Як повідомляв голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, серед цивільних вже є перша жертва у 2015 року – в селищі Чорнухине Попаснянського району о 6:30 1 січня внаслідок обстрілу бойовиків один мирний житель загинув, ще двоє поранені.

24 грудня у Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори тривали за закритими дверима упродовж понад п’яти годин. Після завершення переговорів їхні учасники не коментували ситуацію.

У переговорах брали участь представниця ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президент України Леонід Кучма, посол Росії в Україні Михайло Зурабов та представники сепаратистів Денис Пушилін та Владислав Дейнего.

Наступний раунд переговорів мав відбутися 26 грудня, однак його не було.

Про проведення в Мінську зустрічей контактної групи 24 і 26 грудня домовилися в понеділок керівники України, Франції, Росії та Німеччини.

Після двох раундів мінських консультацій у вересні була укладена угода про перемир’я, яка, втім, порушувалася сотні разів, внаслідок цих порушень загинуло понад тисячу людей. Лише у грудні інтенсивність бойових дій на сході України вщухла.

З часу припинення вогню на Донбасі там загинуло понад тисячу людей.

XS
SM
MD
LG