Доступність посилання

ТОП новини

Україна фінансує «терористів ЛНР» – Москаль


Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

Українська влада фінансово підтримує діячів угруповання «ЛНР», які формально залишаються громадянами України. Про це заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль, інформує його сайт.

«Незважаючи на катастрофічну нестачу коштів у держбюджеті та проголошену урядом жорстку економію, Україна продовжує фінансувати терористів ЛНР, виплачуючи їм пенсії», – твердить Москаль.

«Велика кількість самозванців самопроголошеної республіки, котрі працюють у так званих маріонеткових міністерствах та представництвах на окупованій бойовиками частині Луганської області, зуміли зареєструватися на контрольованій Україною території й отримують звідси пенсії. А паралельно керують терористами, які обстрілюють мирних мешканців Луганщини, нищать приватне житло, соціальні об’єкти та інфраструктуру», – заявив він.

У повідомленні на своєму сайті голова Луганської ОДА навів 14 прізвищ «чиновників» угруповання «ЛНР», яких, за його словами, далі фінансує Україна. Водночас Москаль додав, що «насправді їх набагато більше».

«І жодних кроків для припинення їхнього фінансування Україна чомусь не робить», – зауважив голова ОДА.

Сьогодні в зоні проведення антитерористичної операції працює секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. За даними прес-служби РНБО, Турчинов планує приділити увагу «питанню запровадження суворого режиму контролю пересування громадян та вантажів у зоні АТО».

XS
SM
MD
LG