Доступність посилання

ТОП новини

На рахунках Азарова-молодшого заблоковано близько 7 мільйонів євро ­– ГПУ


Олексій Азаров
Олексій Азаров

Старший помічник Генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов прокоментував інформацію щодо того, що проти Азарова-молодшого в Україні не висунуто жодної підозри, і зазначив, що ГПУ розслідується кримінальне провадження за фактом одержання народним депутатом України Олексієм Азаровим неправомірної вигоди у особливо великих розмірах, а також додав, що на рахунках Азарова-молодшого в Австрії заблоковано понад 6,7 мільйона євро.Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом одержання народним депутатом України Азаровим О.М. неправомірної вигоди у особливо великих розмірах, а саме: 7 700 000 євро, 600 000 швейцарських франків, 500 000 доларів США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України», – написав Карпунцов.

Він також додав, що Азаров підпадає під дію санкцій ЄС у зв'язку з чим до нього застосовано обмежувальні заходи, пов'язані з блокуванням належних йому активів: в Австрії на 5 рахунках у банківських установах заблоковано понад 6,7 мільйона євро; в Італії – 900 тисяч євро. У князівстві Ліхтенштейн заарештовано на рахунках компанії Азарова – 0,5 мільйона доларів.

Раніше депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив відповідь на запит, де зазначено, що проти Азарова-молодшого в Україні не висунуто жодної підозри.

Олексій Азаров належить до фігурантів кримінальної справи в Україні щодо розкрадання державних коштів та їхнього нелегального вивезення за межі України.

XS
SM
MD
LG