Доступність посилання

ТОП новини

СБУ розслідує поширення неправдивої інформації про військових – Лубківський


СБУ порушила кримінальну справу щодо громадянки України за фактом поширення неправдивої інформації про українських військовослужбовців та добровольців. Про це повідомив радник голови Служби безпеки Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook у понеділок, 5 січня.

«Ви, мабуть, пригадуєте повідомлення, які шокували усіх нас, про те, що нашим військовим у полоні відрізали геніталії і один після цього покінчив життя самогубством. Мова, зокрема, йшла про бійців, яких було визволено з полону 26 грудня. СБУ розпочала кримінальне провадження щодо громадянки України С., яка поширювала завідомо неправдиву інформацію щодо українських військових та бійців добровольчих батальйонів, які брали участь в АТО та певний час насильно утримувались незаконними озброєними формуваннями в заручниках», – зазначив Лубківський.

Він зазначив, що неправдива інформація поширювалась через соціальні мережі.

СБУ зареєструвала кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України.

За повідомленням Центру звільнення полонених, станом на 27 грудня 2014 року у полоні бойовиків на Донбасі лишається 490 українців. Перед цим вдалося визволити з полону 150 осіб – в обмін на 222 бойовики.

XS
SM
MD
LG