Доступність посилання

ТОП новини

Телефонні переговори у «нормандському форматі» відбудуться 9 січня – Макеєв


Президент Росії Володимир Путін (Л) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (П)
Президент Росії Володимир Путін (Л) і канцлер Німеччини Ангела Меркель (П)

Міністри закордонних справ України, Німеччини, Франції і Росії проведуть телефонні переговори 9 січня. Про це у понеділок, 5 січня, повідомив політичний директор українського МЗС Олексій Макеєв на своїй сторінці у Twitter.

«Зустріч лідерів 4 країн в Астані має принести конкретні результати. Тому йде робота над проектом документа. Міністри можуть поговорити по телефону (не в Астані) 9 січня. Обговорять хід роботи над документом», – зазначив Макеєв.

5 січня Франція і Німеччина поставили під сумнів, що чотирsстороння зустріч щодо врегулювання конфлікту в України відбудеться наступного тижня в столиці Казахстану. Зокрема, представник канцлера Німеччини Ангели Меркель, відповідаючи на питання про заплановану зустріч між лідерами України, Росії, Німеччини та Франції 15 січня в Астані, зазначив: «Поки що не можу сказати, коли і як така зустріч відбудеться».

Ці заяви прозвучали в той час, коли представники України, Росії, Франції та Німеччини зустрілися в Берліні, щоб обговорити зусилля щодо припинення конфлікту на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться зустріч керівників України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Після цього у адміністрації президента Казахстану підтвердили готовність провести зустріч у «нормандському форматі».

XS
SM
MD
LG