Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розслідує серію вибухів на Дніпропетровщині


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За останні два тижні в місті Апостоловому на Дніпропетровщині зафіксували три вибухи невстановлених саморобних вибухових пристроїв. Про це повідомили в прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними відомства, перший вибух стався ще 23 грудня – внаслідок приведення в дію невстановленого саморобного вибухового пристрою було пошкоджено трансформатор. Раніше про цей випадок правоохоронці не повідомляли.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 194-1 Кримінального кодексу України – умисне пошкодження об’єктів електроенергетики.

За даними прокуратури, 3 січня в Апостоловому невстановлені особи вчинили два вибухи біля магазинів «Міленіум» за двома різними адресами.

У відомстві зазначають, що на місці події невідомі також розкидали листівки зі зверненням до місцевих правоохоронців і текстом «досить «кришувати» наркобізнес».

За даними експертизи, ці два вибухи також було скоєно за допомогою саморобних вибухових пристроїв, кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Водночас у прокуратурі також відкинули припущення деяких ЗМІ про те, що вибухи могли бути скоєні за допомогою гранат або інших видів військового озброєння.

Останнім часом на території України почастішали випадки вчинення вибухів, зокрема, інциденти сталися у Києві, в Харкові та Одесі, в Херсоні, Житомирі, на Луганщині. У МВС кваліфікують деякі з цих інцидентів як теракти, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG