Доступність посилання

ТОП новини

Дії Азербайджану викликають занепокоєння щодо партнерства – конгресмен США


Журналісти бакинського бюро Радіо Свобода, яких вивели з офісу під час обшуку приміщення. Баку, 26 грудня 2014 року
Журналісти бакинського бюро Радіо Свобода, яких вивели з офісу під час обшуку приміщення. Баку, 26 грудня 2014 року

Дії влади Азербайджану щодо рейду на бакинське бюро азербайджанської служби Радіо Свобода (Радіо Азадлиґ) та затримання журналістів і активістів викликають серйозне занепокоєння щодо намірів цієї країни мати партнерські відносини із Заходом. Про це заявив американський конгресмен Біл Кітінг у вівторок, 6 січня.

«Радіо Азадлиґ, яке спонсорується урядом США та затримання активістів Лейли та Аріфа Юнусів, журналістки Хадіджи Ісмаїлової та інших посилюєзанепокоєння щодо намірів та бажання влади Азербайджану мати партнерські відносини зі США та Заходом», – йдеться у заяві Кітінга.

За словами Біла Кітінга, дії Азербайджану «не сприяють стабільності і мають сприйматися серйозно».

Конгресмен закликав адміністрацію президента США Барака Обами приділити першочергову увагу зростанню занепокоєння щодо Азербайджану.

За підрахунками міжнародних правозахисних організацій, в Азербайджані далі лишаються за ґратами понад 90 політичних в’язнів.

Обшук у бюро Радіо Свобода у Баку, який завершився опечатуванням його приміщення, почався ще 26 грудня. В його перебігу слідчі прокуратури вилучили документи, носії інформації й обладнання. Після цього в Азербайджані почалися допити співробітників Радіо Свобода.

5 грудня влада Азербайджану вирішила, що затримана раніше журналістка Радіо Свобода Хадіджа Ісмаїлова перебуватиме в попередньому ув’язненні протягом двох місяців.

Міжнародні правозахисні групи і західні уряди висловили стурбованість із приводу затримання журналістки, назвавши його політично вмотивованим.

XS
SM
MD
LG