Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: під час нападу смертниці у Стамбулі загинув поліцейський


Поліція працює на місці події після нападу смертниці, 6 січня 2015 року
Поліція працює на місці події після нападу смертниці, 6 січня 2015 року

У центрі найбільшого міста Туреччини Стамбула загинув поліцейський та ще один був поранений у результаті вибуху, який влаштувала смертниця біля поліцейської дільниці у туристичному районі Султанахмет. Атака сталася у вівторок, 6 січня, у туристичному кварталі, де розташовані Блакитна мечеть, стародавній візантійський собор Свята Софія та історичне водосховище Цистерна Базиліка.

За повідомленням турецьких поліцейських, жінка підірвала себе за допомогою вибухових речовин на контрольно-пропускному пункті біля будівлі поліцейської дільниці після того, як її зупинили охоронці.

Губернатор провінції Стамбул Васіп Шахін зазначає, що вона говорила англійською, пояснюючи охоронцям, що забула гаманець всередині будівлі.

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що поки не ясно, чи пов’язана смертниця з якимось конкретним угрупованням, і доручив провести «всебічне розслідування».

1 січня член забороненого ультралівого угруповання кинув дві гранати у поліцейських біля палацу Долмабахче у Стамбулі, але жодна із них не вибухнула.

XS
SM
MD
LG