Доступність посилання

ТОП новини

Перегляду Угоди про асоціацію з ЄС не буде – Єлісеєв


Постійний представник України в ЄС Костянтин Єлісеєв
Постійний представник України в ЄС Костянтин Єлісеєв

Будь-якого перегляду Угоди про асоціацію з ЄС в економічній частині не буде – Україна розпочне імплементацію економічної частини з 1 січня 2016 року. Про це заявив постійний представник України в Євросоюзі Костянтин Єлісеєв в інтерв’ю УНІАН.

«Ми з ЄС погодили три ключових принципи. Ніяких нових переговорів не буде, про зміни до тексту угоди не може навіть йтися, як би цього комусь не хотілося б. Ми проти подальшого відкладення імплементації торговельно-економічної частини документа після 31 грудня 2015 року. Україна та ЄС готові до конструктивного обговорення з Росією існуючих параметрів застосування торговельної частини угоди в таких питаннях як технічні бар’єри в торгівлі, питання митного адміністрування, санітарні та фітосанітарні заходи. Я би хотів, щоб ця позиція чітко дотримувалася всіма сторонами», – наголосив Єлісеєв.

Нещодавно постійний представник Росії в ЄС Володимира Чижова заявив, що російська сторона радіє відкладенню імплементації Угоди про асоціацію у частини створення зони вільної торгівлі і не проти продовжити дію цього рішення.

21 березня Україна і ЄС підписали політичну частину Угоди про асоціацію, відклавши підписання її економічної частини, яка включає положення про створення зони вільної торгівлі, до обрання нового президента України.

Після обрання президентом Петро Порошенко підписав Угоду про асоціацію з ЄС у повному обсязі. Це відбулося 27 червня.

16 вересня Верховна Рада та Європарламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

12 вересня після консультацій у Брюсселі представників Єврокомісії, України та Росії сторони домовилися, що зона вільної торгівлі між Україною і ЄС почне діяти з 2016 року, а не 1 листопада 2014-го. Це було зроблено із загрозою РФ почати широкомасштабну торговельну війну.

XS
SM
MD
LG