Доступність посилання

ТОП новини

Росія програє через психоз, який створив Путін – експерт


Путін лишатиметься при владі, поки готовий вбивати, а населення Росії перебуває в омані – Стівен Бланк

Володимир Путін буде залишатись при владі настільки довго, наскільки він готовий буде вбивати людей, а населення Росії залишатиметься в омані. Таку думку в інтерв’ю «Голосу Америки» висловив старший науковий співробітник Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк. За його словами, Захід повинен посилити санкції проти Росії.

Якщо бути прямолінійним – в окупованих регіонах діють терористичні режими, якими по суті управляють члени московської мафії. Про це каже Стівен Бланк, і його прямолінійність на цьому не завершується. Експерт зазначає: Крим захопили хижаки і їм доведеться дорого заплатити за свої дії.

І разом з тим він впевнений, що Путін буде готовий піти навіть на заморожений конфлікт на Донбасі, аби утримувати півострів.

Ми не маємо права залишати це в такому стані, інакше підірвемо не лише стабільність України, але й безпеку усієї Європи
Стівен Бланк

«Це найбільша неприхована агресія з часів, коли Саддам Хусейн увірвався в Кувейт. Ми не маємо права залишати це в такому стані, інакше підірвемо не лише стабільність України, але й безпеку усієї Європи. Ми заохотимо розвиток того, що я міг би назвати фашизмом в Росії», – сказав Стівен Бланк.

Водночас аналітик констатує: Путін навряд чи готовий схаменутись і відтягнути сили з України, адже в нинішній ситуації це означатиме для нього політичну смерть.

Якщо ти читаєш російську пресу щодня, може виникнути відчуття, що ти знаходишся «в палаті №6»
Стівен Бланк

«Путін повернувся до влади в 2012 році з фантазією чи навіть оманою, що США хочуть підірвати російську державну систему. Контролюючи медіа і посилюючи пропаганду, він створив колективний психоз в Росії. Якщо ти читаєш російську пресу щодня, може виникнути відчуття, що ти знаходишся «в палаті №6». У них дуже дивне уявлення щодо того, що таке західна політика щодо Росії. Його розвідці дуже хочеться згущувати фарби і представляти все набагато гірше, ніж воно є, тому я не бачу шансів для поліпшення у 2015 році», – переконаний Бланк.

Іронія долі для Росії полягає в тому, що від усього цього виграє Китай, переконує експерт.

Путін все більше стає залежним від Китаю. Китай скуповує активи і вичавлює Росію економічно
Стівен Бланк

«У міжнародній політиці Путін все більше стає залежним від Китаю. Китай скуповує активи і вичавлює Росію економічно. Тому вся іронія в тому, що Росія в цій ситуації не виграє, а більше виграє Китай», – зауважує Бланк.

На думку експерта, Володимир Путін при владі зможе залишатися настільки довго, наскільки довго лояльною буде залишатися до нього російська армія, і росіяни і далі залишатимуться в омані, а сам Путін убивати. І тривати це може дуже довго, а ціною стане зубожіння Росії і навіть її розпад. Вибухи, що пролунали минулого року у Грозному, були символічним знаком про те, що система, створена Кремлем – ослабла, наголошує Стівен Бланк.

Утримувати Північний Кавказ буде все важче економічно
Стівен Бланк

«Якщо криза в Росії буде послаблюватися, ми побачимо і набагато сильніші прояви, тому що утримувати Північний Кавказ буде все важче економічно», – каже експерт.

Він резюмує: Росія вже відклала інфраструктурні проекти, змусила компанії продавати долари, вдавшись до державного контролю. Економіку не можна розтягувати до безкінечності, інакше вона одного дня просто вибухне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG