Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина надасть Україні кредит у 500 мільйонів євро


Спільну заяву між урядом України і федеральним урядом ФРН про надання кредитних гарантій у розмірі 500 мільйонів підписано в середу у Берліні. Як повідомляє прес-служба українського уряду, від української сторони заяву підписав міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, із боку Німеччини – державний секретар Федерального міністерства економіки Матіас Махнік.

Заява була підписана під час зустрічі прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з віце-канцлером, міністром економіки і енергетики ФРН Зіґмаром Ґабріелем.

Яценюк повідомив, що серед пріоритетів – відновлення інфраструктури в східних областях України.

Прем'єр наголосив, що кредит наданий на термін до 20 років за дуже низькою процентною ставкою. «Тобто це реальний крок допомоги, який оголосила канцлер (канцлер Німеччини Анґела Меркель) кілька місяців тому, коли була в Україні, і зараз це вже перейшло в практичну реалізацію», – сказав він.

Яценюк на чолі урядової делегації перебуває з дводенним візитом в Німеччині на запрошення Меркель. До складу делегації увійшли міністр фінансів України Наталія Яресько, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, міністр закордонних справ Павло Клімкін і глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

XS
SM
MD
LG