Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вперше за останні місяці застосували реактивні ракетні системи «Ураган» – Лисенко


Ракетні системи «Ураган», ілюстраційне фото
Ракетні системи «Ураган», ілюстраційне фото

Вчора бойовики вперше за останні місяці застосували проти українських військ реактивні ракетні системи «Ураган». Про це на брифінгу в Києві повідомив речник АТО Андрій Лисенко. За його словами, вчора крім стрілецької зброї та мінометів терористи використали проти сил АТО установки «Град», а також вели вогонь з більш потужних реактивних систем залпового вогню – РСЗВ «Ураган».

«За останні місяці бойовики вперше застосували ці ракетні системи», – сказав Лисенко.

Він зазначив, що в районі села Кримське Новоайдарського району бойовики здійснили спробу нападу на блокпост Нацгвардії України, напад було відбито, противник зазнав значних втрат. За словами Лисенка, за оперативною інформацію, на окупованих на сході територіях зафіксоване подальше перекидання підрозділів військовослужбовців ЗС Росії та військової техніки.

«Найбільш активні накопичення проросійських військових формувань фіксуються на території Донецької області», – сказав Лисенко.

Він зауважив, що проросійські бойовики продовжують використання безпілотників, зокрема сьогодні вранці в районі населеного пункту Велика Новосілка Донецької області було зафіксовано прикордонниками політ одного безпілотника.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG