Доступність посилання

ТОП новини

Від сьогодні журналісти для роботи в зоні АТО отримуватимуть прес-карти


Кореспондент Радіо Свобода біля Дебальцевого
Кореспондент Радіо Свобода біля Дебальцевого

Із сьогоднішнього дня журналістам для відвідування зони АТО необхідно отримувати прес-карти в прес-центрі АТО, розташованому в Краматорську Донецької області. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України. Зокрема, прес-карту може отримати представник ЗМІ, який пройшов встановленим порядком попередню акредитацію в Службі безпеки України на виконання редакційних завдань в районі проведення АТО. Крім того, працівники ЗМІ повинні підписати письмові зобов’язання щодо дотримання встановлених правил перебування (у тому числі проведення зйомок) на об’єктах ЗСУ в районі проведення АТО та нерозголошення інформації, яка може завдати шкоди у виконанні завдань військовослужбовцями ЗСУ тощо.

Про наданий дозвіл представникам ЗМІ на відвідування військового об’єкту ЗС України та маршрути їх пересування прес-центр АТО інформує відповідних командирів (начальників) у зоні відповідальності (на підпорядкованих військових об’єктах), де будуть перебувати зазначені представники ЗМІ.

Таким чином, як наголошується в повідомленні, про необхідність виконувати редакційні завдання в районі проведення АТО представник ЗМІ має попередити напередодні. По прибуттю до місця виконання редакційного завдання власник карти повинен надати документи, що посвідчують особу та прес-карту, оповістити старшу військову посадову особу на даному військовому об’єкті про: узгодження з прес-центром АТО порядку виконання редакційного завдання на даному об’єкті (або порядку пересування у зазначеному районі); склад знімальної групи, з якою він пересувається.

XS
SM
MD
LG