Доступність посилання

ТОП новини

Фейк російських ЗМІ: про Яроша і гранату у Верховній Раді


Дмитро Ярош (ліворуч) розмовляє з Бориславом Березою у Верховній Раді. Листопад 2014 року.(©Shutterstock)
Дмитро Ярош (ліворуч) розмовляє з Бориславом Березою у Верховній Раді. Листопад 2014 року.(©Shutterstock)

Канал Міністерства оборони Росії зробив новину із жарту депутата України Дмитра Яроша, яку підхопили інші російські мас-медіа

Російські ЗМІ заявляють, що лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош пообіцяв підірвати гранату на засіданні Верховної Ради України, яку він приносить із собою у кишені.

Канал Міністерства оборони Росії зробив новину із жарту депутата України Дмитра Яроша. Журналісти повідомили, буцімто лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош пообіцяв підірвати гранату на засіданні Верховної Ради.

«Про це він заявив в ефірі «Громадського ТБ». Ярош пообіцяв журналістам прийти в будівлю парламенту з гранатою в кишені, за допомогою якої буде боротися проти «ворогів України». Він уточнив, що йому комфортніше перебувати поруч із депутатами, маючи при собі зброю», повідомляють російські ЗМІ.


Таку новину передрукували у четвер портали російських федеральних каналів та інтернетні ЗМІ: Russia Today, «НТВ», «Вести.ру». А портал «Украина.ру» опублікував цю ж новину із заголовком: «Ярош грозится взорвать Верховную Раду».

Фразу Дмитра Яроша про гранату, а, точніше, його жарт вирізали зі слів інтерв’ю «Громадському телебаченню» із хеш тегом #посмішкаЯроша, в якому лідер «Правого Сектора» розповів про «перемир’я», проблеми кримінального переслідування бійців добровольчих батальйонів, а також прокоментував свій статус народного обранця. Жарт про гранату у кишені пролунав у контексті критики Верховної Ради і уряду України. На думку лідера «Правого сектора», потрібної «трансформації» влади ще не відбулось, і радикальних, революційних змін, яких вимагав «Майдан» в Україні, наразі немає.

Проте перед тим, як жартувати про гранату, у цьому ж інтерв’ю Ярош неодноразово наголошував, що не має на меті вирішувати питання у Верховній Раді методом «агресії» або ж «сили».

«Вирішувати зараз питання там не бачу реальної можливості, ну звичайно, можна підійти, сказати до голови Верховної Ради, наприклад, «дай слово або морду розіб’ю», можна і так гратися, але це не цивілізовано і не по правилах тої Верховної Ради», – зауважив Дмитро Ярош.

«Я знаю, що від Яроша чекали, що прийду у Верховну Раду, наб’ю комусь морду, там, шоу якесь зроблю, я не звик грати по правилах людей, які щось від мене чекають…» – додав він.

Раніше російський «1-й канал» поширював зображення Дмитри Яроша у Верховній Раді з кулеметом, однак це виявилось фотоколажем.

07.01.2015
Проросійським ЗМІ не сподобався «Путін-Ірод» у Львові

Різдвяну інсталяцію у Львові проросійські ЗМІ іменували «глумлінням над Різдвом» далі
06.01.2015
Деза ЗМІ Росії: мешканці не можуть виїхати із зони АТО

Наразі для перетину контрольно-пропускних пунктів достатньо пред’явити документ, що посвідчує особу – РНБО далі
05.01.2015
Росія: фільм про дітей із зони АТО містить кадри з Беслана і Кобзона

Фільм зняла Олена Березовська, яка називає себе «другом Януковича» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG