Доступність посилання

ТОП новини

Росія: фільм про дітей із зони АТО містить кадри з Беслана і Кобзона


Фото, яке було використане у фільмі, було зроблене у 2010 році: узбецький військовий несе на руках дитину біженців з Оша на киргизько-узбецькому кордоні
Фото, яке було використане у фільмі, було зроблене у 2010 році: узбецький військовий несе на руках дитину біженців з Оша на киргизько-узбецькому кордоні

Фільм зняла Олена Березовська, яка називає себе «другом Януковича»

«Друг Януковича», головний редактор росийського порталу «Україна.ру» Олена Березовська зняла фільм про дітей у зоні АТО, додавши у заставку кадри, які не мають жодного стосунку до подій в Україні.

Журналістка Олена Березовська зняла фільм про дітей у зоні АТО. У 25-хвилинному ролику – розповіді дітей про життя під час війни.

Олена Березовська – головний редактор російського інтернет-порталу «Україна.ру». Це видання належить агентству «Росія сьогодні», яке очолює російський журналіст і ведучий Дмитро Кисельов. Олена Березовська також називає себе «другом Віктора Януковича».


«У мультимедійному центрі «Росія сьогодні» представили документальний фільм «Діти АТО». Зйомки проходили у зруйнованих районах Донецька. Автори стрічки свідомо відмовилися від закадрового тексту, фільм базується на інтерв’ю дітей, які пережили бомбардування», – повідомляють російські ЗМІ.

Фільм торкається однієї з найбільш болючих тем: діти в зоні бойових дій. Незважаючи на те, що начитки журналістів дійсно немає, за кадром ми чуємо голос хлопчика, який, ймовірно, читає заздалегідь підготовлений текст. Як ось цей: «Раніше Україна була моєю батьківщиною, а сьогодні вона вбиває всіх нас». «Дуже шкода, що наше життя вже ніколи не буде таким, яким воно могло б бути, якби Україна не почала війну з нами, але ти казав, що ми виженемо їх з нашої землі, і я тобі вірю».

У заставці до фільму «Діти АТО» Олени Березовської змонтовано декілька зображень. Однак є такі, які не мають жодного стосунку до конфлікту на Донбасі. Наприклад на 8-й секунді фільму демонструють світлину (чоловік несе на руках дівчину, її тіло у крові).

Це фото зроблено у вересні 2004 року після трагедії у школі в Беслані в Північній Осетії в Росії, коли протягом двох з половиною днів терористи утримували в замінованій будівлі 1128 заручників, автор – Рамазан Лагкуєв.

Ще одна світлина на початку ролика не має стосунку до подій в Україні: на ній бачимо військового, який рятує немовля. Вона зроблена у 2010 році: узбецький військовий несе на руках дитину біженців з Оша на киргизько-узбецькому кордоні.

Окрім того, на самому початку фільму «Діти АТО» демонструють світлину, на якій діти азійської зовнішності.

Наприкінці фільму, присвяченого дітям Донбасу, виступив Йосип Кобзон, який раніше представив свою версію гімну сепаратистського угруповання «Новоросія».

У травні 2014 року Олена Березовська презентувала в Москві фільм із однойменною назвою «Україна.ру». За словами авторки, він «розкриває історію Майдану з точки зору світової геополітики, його коріння, дійових осіб, «ляльководів і акторів».

Як повідомляла кореспондент російського телеканалу «Дождь» Каріна Орлова, яка мала можливість відвідати допрем’єрний показ 20-хвилинної стрічки, як докази заявленої тези про те, що розкол України був задуманий ще на початку XX століття, Березовська наводить нібито цитату Отто Бісмарка про те, що позбавити Росію могутності можна, тільки відірвавши від неї Україну. З’ясувалось, що Бісмарк не казав про Україну того, що йому приписують ЗМІ Росії.

02.01.2015
Московський Червоний Хрест бреше – «Укрінформ»

Московський Червоний Хрест заявляє про те, що українські ЗМІ буцімто вигадали неіснуючі цитати їхнього представника далі
31.12.2014
Брехня ЗМІ Росії у 2014 році

Які вигадки ЗМІ Росії залишились у 2014 році? далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG