Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщину прибула гуманітарна допомога від Казахстану


Сьогодні до Сєверодонецька Луганської області прибула гуманітарна допомога від Республіки Казахстан. Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів, до складу вантажу, а це 6 вагонів, увійшли продукти харчування.

Гуманітарний вантаж доправив особисто представник Комітету з державного матеріального резерву Міністерства національної економіки Казахстану. Під час передачі гуманітарної допомоги українським рятувальникам радник-посланець Посольства Республіки Казахстан в Україні та Республіці Молдова Аргин Оспанов сказав: «Друзі пізнаються в біді, а не тоді, коли все добре. Коли Україна та українці наразі перебувають у важкому становищі, ні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, ні казахський народ не міг залишитися осторонь».

У свою чергу перший заступник голови ДСНС України Анатолій Бойко повідомив: «Наша служба, з моменту домовленостей між президентами України та Республіки Казахстан, спільно з Посольством Казахстану та Комітетом з державного матеріального резерву Міністерства національної економіки Республіки Казахстан координувала процес доставки гуманітарного вантажу».

Гуманітарна допомога буде роздана частково на визволених територіях Луганської області. Також буде вирішуватися питання доставки продуктів харчування до Донецька та Луганська.

XS
SM
MD
LG