Доступність посилання

ТОП новини

Під час мінувань проросійські бойовики маскують вибухівку під іграшки, ручки, тару – штаб АТО


З боку проросійських бойовиків на Донбасі мінування територій здійснюють професіонали, вибухівку здебільшого маскують під побутові предмети. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

«Особи, які використовують і застосовують ці вибухонебезпечні предмети, навчалися у професіоналів або раніше цим займалися. Як правило, вибухівка може бути замаскована під будь-які побутові прилади. Головне для пересічного громадянина зрозуміти, що присутність підозрілого предмета в цьому місці недоцільна. Це може бути залишений портфель або дитяча іграшка. Також ми бачили маскування під вогнегасники, ручки для письма та тару під напої» – розповів командир групи розмінування Збройних Сил України підполковник Богдан Бабій.

Військові фахівці з розмінування наголошують, що до будь-якого підозрілого предмета підходити не можна, а тим паче — рухати його. Перше, що необхідно зробити, це оповістити якомога більше населення, по можливості обгородити місце і повідомити ДСНС України, міліції та саперам.

За останній місяць українські військові сапери перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів понад 250 кілометрів автомобільних доріг та понад 100 кілометрів ліній електропередач.

XS
SM
MD
LG