Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в зоні АТО ускладнюється – прес-центр


Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції стає дедалі складнішою, повідомляє прес-центр АТО.

Бойовики обстрілюють позиції українських військових здебільшого з важкого озброєння, у тому числі з артилерії та реактивних систем залпового вогню. За ніч незаконні збройні формування 18 разів порушили режим припинення вогню, інформує прес-центр.

«Із гранатометів бандформування обстріляли околиці населених пунктів Новотошківське, Чорнухине, Озирянівка, Нікішине та двічі новий термінал донецького аеропорту. З мінометів двічі обстріляли Щастя. Під артилерійські обстріли потрапили Трьохізбенка, Новомихайлівка, Піски та ТЕЦ у місті Щастя. Застосовуючи реактивні системи залпового вогню «Град» бойовики двічі вели вогонь по населеному пункту Кримське. Також з реактивної артилерії незаконні збройні формування обстріляли Кряківку, Тепле та метеовежу донецького летовища», – ідеться в повідомленні.

За цими даними, українські військові дотримуються режиму припинення вогню, «однак, у випадках загрози їхньому життю, вони щоразу адекватно відповідають бойовикам вогневими ударами, не завдаючи шкоди мирному населенню».

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових в обстрілах цивільних об’єктів, зокрема, в Станиці Луганській. Цей районний центр, розташований неподалік Луганська, підконтрольний українській владі. 10 січня голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль звинуватив в обстрілах угруповання «ЛНР».

XS
SM
MD
LG