Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: брати Куаші воювали в Сирії, виконуючи завдання Заходу


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що нападники, які розстріляли редакцію французького журналу, раніше воювали в Сирії і вирішували завдання, підтримуване Заходом.

«Ті двоє братів, які скоїли напад на редакцію журналу в Парижі, як відомо, освоювали «мистецтво терору» в Сирії, воюючи, до речі, на боці тих, хто вирішував завдання, підтримуване нашими західними колегами, з повалення Башара Асада. Вони там повоювали, поїхали у відпустку до Франції, де і скоїли цей жахливий злочин», – заявив Лавров після зустрічі зі своїм латвійським колегою Едґарсом Рінкевичсом.

7 січня в Парижі при нападі на сатиричний журнал «Шарлі Ебдо» загинули 12 людей, у тому числі журналісти. Підозрювані в теракті брати Саїд і Шеріф Куаші були вбиті згодом у французькому місті Даммартен-ан-Ґоель, де вони взяли заручника. В ході поліцейського штурму заручник був звільнений.

Прем’єр-міністр Франції Манюель Вальс визнав, що в роботі спецслужб на протидію тероризмові були допущені помилки.

Деякі експерти в галузі безпеки вважають, що нападу на «Шарлі Ебдо» можна було б запобігти, якби сили безпеки посилили стеження за братами Куаші. За їхніми словами, французькому урядові було відомо, що двоє входили в радикальне ісламістське угруповання і, перебуваючи в Ємені, контактували з активістами «Аль-Каїди на Аравійському півострові».

XS
SM
MD
LG