Доступність посилання

ТОП новини

Візит Порошенка до Чехії в кінці січня ще не підтверджений – посольство


На цей час, за два тижні до анонсованого раніше візиту президента України Петра Порошенка до Праги, ще немає його офіційного підтвердження, повідомили сьогодні Радіо Свобода в посольстві України в Чехії.

Про майбутній візит українського президента до чеської столиці наприкінці цього місяця оголошували ще в листопаді минулого року. Тоді з такою інформацією виступив міністр закордонних справ Павло Клімкін. Також чеські ЗМІ повідомляли тоді, що Порошенко відвідає наприкінці січня Чехію з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення Освенциму.

У Чехії пам’ятний форум, присвячений 70-літтю визволення нацистського концтабору «Аушвіц» на території Польщі, неподалік міста Освенцима, має відбутись 26–27 січня у Празі. Президент Чехії Мілош Земан запросив на цей свій захід також представників чотирьох країн-переможців у Другій світовій війні. Серед запрошених до Праги є й президент Росії Володимир Путін.

Федерація єврейських громад у Чехії заявляла у відповідь, що не хоче бачити президента Путіна серед гостей на форумі, присвяченому 70-річчю визволення Освенциму.

Головні заходи на вшанування цієї дати відбудуться 27 січня в Польщі, перед «воротами смерті» найбільшого з нацистських концтаборів смерті біля Освенцима – «Аушвіц-II – Біркенау».

XS
SM
MD
LG