Доступність посилання

ТОП новини

Українці вже подали понад 1600 заяв на біометричні паспорти – міграційна служба


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Підрозділи Державної міграційної служби сьогодні почали приймати заяви на оформлення біометричних паспортів, і протягом дня на всій території України прийнято близько 1600 заяв на оформлення нових документів, повідомила прес-служба ДМС. Найбільше громадян звернулося для оформлення паспортів з електронним чипом у Києві.

Від сьогодні заяви на оформлення біометричних документів приймають 30 підрозділів міграційної служби (25 у всіх областях та 5 у місті Києві).

Як мовиться в повідомленні, загальна сума оплат при оформленні паспорта нового зразка протягом 20 робочих днів складатиме 518 грн. 15 коп. за паспорт із електронним чипом (із них 257 грн. 15 коп. – обов’язкові платежі до державного бюджету, 261 грн. – вартість бланка з урахуванням персоналізації). Документ, як і раніше, видається на 10 років.

Звичайний, «небіометричний» паспорт без електронного чипа обійдеться дешевше – 461 грн. 15 коп. (із них 257 грн. 15 коп. – обов’язкові платежі до державного бюджету, 204 грн. – вартість бланка з урахуванням персоналізації).

Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа протягом 7 робочих днів за умови оплати подвійного розміру держмита та вартості адміністративної послуги, паспорт із електронним чипом у такому разі обійдеться у 775 грн. 30 коп., без чипа – відповідно 718 грн. 30 коп.

Діти з народження мають можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, однак дітям віком до 16 років паспорт видається строком на 4 роки. Сканування відбитків пальців рук здійснюватиметься з 12-річного віку та виключно за згодою батьків (законних представників).

Запровадження в Україні біометричних паспортів для виїзду за кордон є однією з ключових умов лібералізації візового режиму ЄС для України, проте подорожування до європейських країн без віз буде можливим лише після ухвалення рішення про безвізовий режим Європейським союзом, наголошено в повідомленні.

Сьогодні ж перші біометричні закордонні паспорти вже отримали президент Петро Порошенко і ще група громадян.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обіцяв, що біометричні закордонні паспорти почнуть видавати саме 12 січня, після того, як був зірваний первісний термін 1 січня.

XS
SM
MD
LG