Доступність посилання

ТОП новини

У лікарні померла жінка, яка постраждала від обстрілу біля Волновахи – Донецька ОДА


Лікарня в місті Щастя, ілюстраційне фото
Лікарня в місті Щастя, ілюстраційне фото

У лікарні померла жінка, яка постраждала від обстрілу блокпосту біля Волновахи на Донеччині. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації.

«При обстрілі українського блокпосту жінка зазнала серйозних поранень і була доставлена в лікарню у вкрай важкому стані. Лікарі боролися за її життя, однак врятувати постраждалу не вдалося», – мовиться у повідомленні.

Таким чином, кількість жертв обстрілу біля Волновахи досягла 11 людей, крім того, на стаціонарному лікуванні залишаються 17 постраждалих.

Раніше у штабі АТО повідомляли про загибель 10 людей та поранення 13 в результаті обстрілу, однак згодом у Донецькій облдержадміністрації уточнили, що поранені були 18 людей, загинули 10.

Донецька прокуратура за фактом обстрілу відкрила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

За даними відомства, бойовики угруповання «ДНР», достовірно знаючи, що автошляхом «Донецьк – Маріуполь» переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню «Град», використавши понад 40 снарядів.

Водночас у «ДНР» тепер заявляють, що непричетні до обстрілу. Зокрема, представник «ДНР» Андрій Пургін заявив, що бойовики «ДНР» не могли обстріляти автобус під Волновахою, який перебував «у глибокому українському тилу». За його словами, місце інциденту – «дуже далеко від лінії зіткнення».

Ці заяви пролунали після того, як спершу сепаратисти вихвалялися в соцмережах про «успішне знищення» українського блокпосту під Волновахою. Коли стало відомо про загибель цивільних, ці повідомлення почали стирати.

XS
SM
MD
LG