Доступність посилання

ТОП новини

Становище в зоні АТО складне, за день уже 57 обстрілів – прес-центр


Унаслідок обстрілів сепаратистів упала диспетчерська вежа, один із символів донецького аеропорту, яку сепаратисти так і не змогли захопити, 13 січня 2015 року
Унаслідок обстрілів сепаратистів упала диспетчерська вежа, один із символів донецького аеропорту, яку сепаратисти так і не змогли захопити, 13 січня 2015 року

Становище в зоні проведення антитерористичної операції залишається складним, повідомили сьогодні у прес-центрі АТО: сепаратисти продовжують ескалацію конфлікту в Луганській та Донецькій областях.

«За період із 6-ї до 18-ї години сьогодні незаконні збройні формування 57 разів обстріляли позиції наших військових. Бойовики, як і раніше, відкривають вогонь з важкого озброєння – танків, самохідної артилерії, реактивних систем залпового вогню. Впродовж дня під вогонь терористів потрапили 25 населених пунктів та позицій наших військових поблизу них, – повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

За його словами, вже другий день поспіль найскладніша ситуація – біля донецького аеропорту та найближчих до нього населених пунктів, а також на Дебальцівському напрямку.

Тут сьогодні незаконні збройні формування обстрілювали з важкого озброєння населені пункти Орлово-Іванівка, Рідкодуб, Нікішине, Кам’янка, Ольховатка, а на околицях Юнокомунарівська працював снайпер. Поблизу Нікішиного та Орлово-Іванівки відбулося два бойові зіткнення, в яких «українські військові дали гідну відсіч бойовикам», сказав речник.

А біля донецького летовища під обстріли терористів потрапили населені пункти Піски, Авдіївка, Опитне, Тоненьке, Мар’їнка, Гранітне, Новокалинове, а також сам аеропорт. Бойовики застосовували міномети, танки, протитанкові керовані ракети та важку артилерію. Населені пункти Зоря, Тоненьке, Гранітне Опитне та Новокалинове також неодноразово були обстріляні бойовиками із РСЗВ БМ-21 «Град».

За підтримки вогневих засобів Збройних сил ситуацію вдалось стабілізувати, запевнив речник АТО.

«Наші військові не втрачають контролю над своїми позиціями, зберігають витримку та, за необхідності, адекватно реагують на виклики», – додав він.

Відео: Військове телебачення України

Останніми днями і українські силовики, й міжнародні спостерігачі заявляють про різке посилення обстрілів у зоні АТО, незважаючи на офіційно проголошений «режим тиші», який додався до раніше оголошеного «режиму припинення застосування зброї».

XS
SM
MD
LG