Доступність посилання

ТОП новини

НАТО посилює співпрацю проти західних співучасників ісламістів


Єнс Столтенберґ на прес-конференції в Берліні, 14 січня 2015 року
Єнс Столтенберґ на прес-конференції в Берліні, 14 січня 2015 року

Країни-члени НАТО домовилися посилити співпрацю в боротьбі проти «іноземних бойовиків», які виїжджали зі своїх країн на Близький Схід для участі в бойових діях ісламістських угруповань, заявив сьогодні генеральний секретар Північноатлантичного союзу Єнс Столтенберґ.

Ця співпраця передбачає, зокрема, інформаційний обмін у боротьбі з загрозою, яку становить повернення таких бойовиків до своїх країн, сказав він після переговорів у Берліні з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Раніше сьогодні ісламістське угруповання «Аль-Каїда» на Аравійському півострові», що діє головно в Ємені, заявило, що бере на себе відповідальність за напад минулого тижня на редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo в Парижі, внаслідок якого загинули 12 людей. Це видання раніше кілька разів публікувало карикатури на пророка Магомета й інші, що висміювали ісламістів. За словами чільного польового командира угруповання, нападники отримали завдання здійснити свій напад.

Інше ісламістське угруповання, «Ісламська держава», раніше хвалило дії нападників.

За даними поліції, один чи й обидва брати-ісламісти, які були учасниками нападу, бували в Ємені, де проходили вишкіл у місцевому відділку «Аль-Каїди».

У лавах низки ісламістських угруповань, які діють на Близькому Сході, перебувають чи вже повернулися додому тисячі громадян західних держав, у першу чергу мусульман за вірою, які дотримуються радикальних екстремістських поглядів.

XS
SM
MD
LG