Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ветував закону про мораторій на стягнення заставного майна


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко ветував закон про мораторій на стягнення майна, наданого для забезпечення кредитів в іноземній валюті. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Пропозиції президента щодо законопроекту №1610 спрямовано до парламенту 13 січня.

«Зауваження президента до закону ґрунтуються на тому, що він комплексно не вирішує проблеми погашення банківських кредитів в іноземній валюті. Відсутність комплексного врегулювання питання погашення заборгованості за споживчими кредитами в іноземній валюті призводить до стійкого погіршення ситуації в банківській системі та зниження її ліквідності», – пояснили у прес-службі президента рішення Порошенка ветувати закон.

Вирішення проблем позичальників не може ставити під загрозу інтереси вкладників банків, які мають однакові права з позичальниками, наголошують у прес-службі.

28 грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про мораторій на відчуження майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». За словами авторів закону, документ розроблено з метою захисту прав людини, зокрема недопущення порушення права на житло.

XS
SM
MD
LG