Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в районі Донецького аеропорту складна – речник АТО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Бойовики здійснюють численні обстріли позицій сил АТО на Донбасі, найскладніша ситуація зберігається в районі Донецького аеропорту, заявив речник АТО Андрій Лисенко.

«Вчора незаконні бандформування здійснили неодноразові спроби штурму нового терміналу аеропорту, застосовуючи важку артилерію, міномети, танки та установки «Град». Всі атаки були відбиті українськими військовими. Аеропорт перебуває під контролем сил АТО», – сказав Лисенко.

Тим часом, як заявив радник президента України Юрій Бірюков, бойовики сьогодні зранку почали штурм аеропорту, і ситуація там найскладніша з кінця вересня минулого року.

«Учора до півночі ситуація стабілізувалася, підкріплення, що прийшло увечері, допомогло відновити статус-кво. Але зранку почався щільний штурм, з нашого боку є поранені (про загиблих інформації поки що немає)», – написав Бірюков у Facebook. За його словами, це дані станом на 11:00.

За інформацією Бірюкова, в Генштабі і в штабі АТО минулої ночі й тепер тривають наради. «З одного боку, є чітке рішення про утримання Донецького аеропорту. З іншого – там потрібно наважитися на те, що обговорювали ще два місяці тому», – додав він.

Раніше в прес-центрі АТО заявляли, що після 20:00 вчорашнього дня поблизу аеропорту спостерігалося відносне затишшя. У цілому ж ніч на Донбасі пройшла неспокійно, твердять українські військові. За їхніми даними, бойовики 38 разів відкривали вогонь, застосовуючи важке озброєння.

Сепаратисти, які напередодні інформували на своїх сайтах про контроль над Донецьким аеропортом, сьогодні вранці стверджували, що українські військові залишили прилегле до аеропорту селище Піски.

XS
SM
MD
LG