Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Меркель висловились за якнайшвидше проведення засідання контактної групи


Президент Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель
Президент Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель

У ході телефонної розмови Петро Порошенко та Ангела Меркель погодились з необхідністю якнайшвидшого проведення засідання тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба президента України.

За її підсумками необхідно провести зустріч на рівні міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» для подальших переговорів на найвищому рівні, зазначили співрозмовники.

«Ключовими передумовами для подальшого мирного врегулювання повинні стати вихід на лінію розмежування, закриття кордону, відведення військової техніки, звільнення заручників та реагування на загострення гуманітарної ситуації. Це також створить необхідні умови для політичного діалогу», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Порошенко та Меркель закликають усі сторони докласти зусиль для недопущення більш важкої стадії конфлікту.

Раніше у МЗС повідомляли, що очікують підтвердження від проросійських сепаратистів про готовність проведення засіданні мирної групи. У відомстві повідомляли про можливе проведення засідання 16січня. Наразі зустріч тристоронньої групи не підтверджують.

Раніше бойовики угруповання «ДНР» звинуватили Україну у «виході з режиму перемир’я». Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що «Україна своїми діями показує, що вона в односторонньому порядку вирішила вийти з режиму перемир’я».

XS
SM
MD
LG