Доступність посилання

ТОП новини

Екс-депутатів з Партії регіонів Левченка та Колесніченка оголосили в розшук – СБУ


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко

Народних депутатів від Партії регіонів VII скликання Миколу Левченка та Вадима Колесніченка оголошено в розшук. Про це повідомив радник глави Служби безпеки України Маркіян Лубківський насвоїй сторінці у Facebook.

«Інформую вас про те, що складено повідомлення про підозру громадянам України, колишнім народним депутатам Миколі Левченку та Вадиму Колесніченку. Їх оголошено в розшук», – написав він.

Микола Левченко
Микола Левченко

За його словами, колишнім депутатам інкримінують скоєння злочину за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

Лубківський також повідомив про сьогоднішню нараду, на якій глава СБУ Валентин Наливайченко прокоментував ці рішення та дії СБУ.

«Я добре пам’ятаю 16 січня минулого року, коли зухвало та по-зрадницьки у Верховній Раді України проштовхували диктаторські закони. І як поводилися окремі народні обранці, глумлячись над законом і власним народом. Але правосуддя не уникнути ні тим, кого оголошено в розшук раніше та сьогодні, ні тим, кому буде висунуто обвинувачення в майбутньому», – зазначив Наливайченко під час наради.

16 січня 2014 року Верховна Рада України проголосувала за закони, які згодом ЗМІ назвали «диктаторськими». Ухвалення цих законів передувало смертям на Майдані.

XS
SM
MD
LG