Доступність посилання

ТОП новини

Рятувальники обіцяють на Водохреще посилене чергування біля водойм


Державна служба з надзвичайних ситуацій оголосила в Україні посилене чергування своїх підрозділів поблизу водойм 19 січня, на свято Водохреща. Про це йдеться на сайті відомства.

«Напередодні свята Водохреща питання безпеки на льоду є особливо актуальним. Адже саме в цей період виникає ризик виникнення можливих надзвичайних ситуацій на водоймах. Саме тому рятувальники застерігають громадян бути обережними під час купання на Водохрещення. Під час свята рятувальні підрозділи ДСНС України чергуватимуть у посиленому режимі поблизу водойм, аби гарантувати безпеку громадян під час купання», – мовиться в повідомленні.

Крім того, рятувальники порадили охочим зануритись в ополонку в день свята подбати про підготовку до цієї процедури і заздалегідь ознайомитись з переліком рекомендацій.

Православні та греко-католики в Україні святкують Водохреще або Хрещення Господнє за юліянським календарем, і воно припадає на 19 січня. За християнським вченням, цього дня з’явився Бог у трьох іпостасях. Люди вірять, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, тож цього дня святять воду і купаються в ополонці, щоб «змити» гріхи і, як кажуть віряни, бути здоровими упродовж року.

XS
SM
MD
LG